Pro Tools
•Register a festival or a film
Submit film to festivals Promote for free or with Promo Packages

FILMFESTIVALS | 24/7 world wide coverage

Welcome !

Enjoy the best of both worlds: Portal for Film & Festival News, exploring the best of the festivals community.  

An adventure exploring, from dreams to reality, the emerging talents in our community.

Launched in 1995, relentlessly connecting films to festivals, reporting and promoting festivals worldwide.

A brand new website will soon be available. Covid-19 is not helping, stay safe meanwhile.

For collaboration, editorial contributions, or publicity, please send us an email here

Connexion utilisateur

|ENGLISH VERSION|

RSS Feeds 

Martin Scorsese Masterclass in Cannes

 

 

Presenting the website

 

Gerardmer : au programme des festivités fantastiques un Hommage à John Landis

A l'occasion de cette 16èédition, et en collaboration avec la Cinémathèque françaisequi lui consacrera une rétrospective du 28 janvier au 1er mars 2009,le Festival rendra hommage, vendredi 30 janvier, en sa présence, au réalisateur et scénariste américain:John LANDIS

 

 

 

 

John Landis, décidéà faire carrière dans le cinéma,  entrecomme simple coursier à laCentury Fox. De 1969 à 1971, il travaille comme cascadeur oudialogue-coach sur de nombreux « paella-westerns ». Inspiré par unfilm d'horreur, il rédige en 1972 son premier scénario avec« Schlock ». Quatre ans plus tard, il réalise la comédie à sketches« Hamburger Film Sandwich » écrite par les frères Zucker et JimAbrahams. Fort du succès de cette modeste production, il se voit confier laréalisation de « American College » qui deviendra le plus grandsuccès comique de l'année 1978. Deux ans plus tard, il réitère en réunissantJohn Belushi et Dan Aykroyd dans « Blues Brothers ». En 1981, ilréalise « Le loup-garou de Londres », subtil mélange d'angoisse etd'humour. Aux côtés de Steven Spielberg, Joe Dante et George Miller, il rendensuite hommage à la série télévisée fantastique « La quatrièmedimension ». En 1983, il dirige Eddie Murphy, Dan Aykroyd et Jamie Lee Curtis dans« Un fauteuil pour deux ». De 1983 à 1988, il enchaîne cinqfilms : le thriller « Série noire pour une nuit blanche », lacomédie burlesque  « Drôlesd'espions », le western comique « Trois Amigos ! », le filmà sketches « Cheeseburger Film Sandwich » et « Un prince à NewYork ». Suivront « L'embrouille est dans le sac » (1991), lagrinçante comédie vampirique « Innocent Blood » (1992), « Leflic de Beverly Hills 3 » (1994), « Blues Brothers 2000 » (1998)et « Susan a un plan » (1998). Récemment, John Landis a réalisé deuxépisodes de la série télévisée qui réunit les Maîtres de l'horreur :« Masters of Horror ». Il travaille actuellement à la préparationd'un nouveau long métrage, la comédie noire « Burke and Hare ».

 

Filmographie

 

1973         SCHLOCK*

1977         THEKENTUCKY FRIED MOVIE (Hamburger film sandwich)

1978         ANIMALHOUSE (American college)

1980         THEBLUES BROTHERS* (Les Blues Brothers)

1981         ANAMERICAN WEREWOLF IN LONDON * (Le Loup-garou de Londres)

1983         TRADING PLACES (Un fauteuil pour deux)

TWILIGHT ZONE: THE MOVIE(prologue & segment 1) * (LaQuatrième dimension - le film)

1985         INTO THE NIGHT (Série noire pour une nuit blanche)

SPIES LIKE US (Drôles d'espions)

1986         THREEAMIGOS ! (Trois amigos !)

1987        AMAZONWOMEN ON THE MOON (segments "Mondo Condo", "Hospital",   "Blacks Without Souls", "Don'No Soul' Simmons" & "Video Date") (Cheeseburger filmsandwich)

1988         COMINGTO AMERICA (Un prince à New York)

1991         OSCAR (L'embrouille est dans le sac)

1992         INNOCENTBLOOD

1994         BEVERLYHILLS COP III (Le flic de Beverly Hills III)

1996         THESTUPIDS

1998         BLUESBROTHERS 2000 *

SUSAN'S PLAN * (Susan a un plan)

2005         MASTERSOF HORROR: DEER WOMAN (télévision) *

2006         MASTERSOF HORROR: FAMILY (télévision)

 

* également scénariste

 

 

 

 

Links

The Bulletin Board

> The Bulletin Board Blog
> Partner festivals calling now
> Call for Entry Channel
> Film Showcase
>
 The Best for Fests

Meet our Fest Partners 

Following News

Interview with AFM Director

 

Interview with Cannes Marche du Film Director 

 

Interview with the Parasite director

Brad Pitt and Leonard Maltin Interviewed

Filmfestivals.com dailies live coverage from


> Live from India
> Live from LA
> IFFI Goa
> Lost World Film Festival
> Locarno
> Toronto
> Venice
> San Sebastian
> BFI London

> Film Festival Days
> AFM
> Tallinn Black Nights

> Palm Springs Film Festival
> Kustendorf
> Rotterdam
> Sundance
Santa Barbara Film Festival SBIFF
> Berlin 
> Fantasporto
Amdocs
Houston WorldFest
 
Cannes / Marche du film online

Useful links for the indies:

Big files transfer
> Celebrities / Headlines / News / Gossip
> Clients References
> Crowd Funding
> Deals

> Festivals Trailers Park
> Film Commissions 
> Film Schools
> Financing
> Independent Filmmaking
> Motion Picture Companies and Studios
> Movie Sites
> Movie Theatre Programs
> Music/Soundtracks 
> Posters and Collectibles
> Professional Resources
> Screenwriting
> Search Engines
> Self Distribution
> Search sites – Entertainment
> Short film
> Streaming Solutions
> Submit to festivals
> Videos, DVDs
> Web Magazines and TV

A question for Jennifer Aniston from Richard Hobert winner at SBIFF 2020 :

> Other resources

+ SUBSCRIBE to the weekly Newsletter
+ Connecting film to fest: Marketing & Promotion
Special offers and discounts
Festival Waiver service
 

Images de l'utilisateur

About L Editeur

Chatelin Bruno
(M21 Entertainment)

M21 Entertainment édite les sites www.filmfestivals.com et www.fest21.com

Bruno Chatelin est sur facebook


paris

France



View my profile
Send me a message
gersbach.net